MKB Bank

Az MKB Bank Magyarország egyik vezető pénzintézete, melynek részvényeit 99, 9 százalékban megvásárolta a magyar állam. Az adásvételi ügylet az MKB Bank régi és új tulajdonosa között 2014. szeptember 29-én zárult le. A Kormány célja, hogy az MKB-t aktív, jövedelmező bankká alakítsa át, ezért kiemelten fontos a jelenlegi ügyfélkör megtartása, bővítése.
A kormány szándéka szerint az MKB Bank továbbra is univerzális bankként, a megszokott magas színvonalú szolgáltatásokkal áll jelenlegi és leendő ügyfelei rendelkezésére. Az MKB Bank a jövőben nagyobb szerepet kíván vállalni a hazai vállalatok kiszolgálásában, finanszírozásában. Ezzel egyenrangú stratégiai szerepet kap a lakossági üzletág: az ügyfelek a befektetési szolgáltatások és az elektronikus csatornák terén már a közeljövőben találkozhatnak az MKB Bank fejlesztéseivel.


VKB

A Versicherungskammer Bayern holding a legnagyobb közjogi alapokon szervezett biztosító Németországban és egyike a tíz legnagyobb direkt biztosítótársaságnak. 2006-ban a holding 5,61 milliárd euró díjbevételt ért el és 6 400 munkatársat foglalkoztatott. Regionálisan tevékenykedő társaságaival a holding Bajorországban, Pfalzban, a Saar-vidéken, valamint Berlinben és Brandenburgban is jelen van. Erre való tekintettel más közjogi alapokon szervezett biztosítókkal együttműködve országosan ellátja az egészségbiztosítási szolgáltatásokat. Általános biztosítótársaságként a Versicherungskammer Bayern a biztosítási szolgáltatások széles körét kínálja a közszférának, továbbá tagvállalatain keresztül a privát és vállalati ügyfelek, az intézmények valamennyi típusa számára.